Sophia’s Web Design

Reviews

Het belang van reviews op je website

Waarom is het belangrijk om een pagina met reviews op je website te zetten? Ik geef je 5 redenen.

 

Vertrouwen winnen

De ervaringen van anderen tellen zwaar wanneer het gaat om vertrouwen. Hoe meer positieve reviews er op je website staan, hoe meer vertrouwen potentiële klanten zullen hebben in jouw diensten. De reviews gelden als sociale bewijskracht en het maakt de beslissing om voor jou te kiezen, makkelijker.

 

Feedback

Niemand is perfect, ook in jouw bedrijf zal ruimte zijn voor verbetering. Reviews kunnen je inzicht geven in waar de klanten tevreden over zijn en wat er eventueel verbeterd kan worden. Je kan deze inzichten gebruiken om je diensten te verbeteren en de klanttevredenheid te vergroten.

 

Hoger in Google

Reviews worden opgenomen door zoekmachines zoals Google en dat helpt bij het vergroten van je online zichtbaarheid. Met andere woorden: een hogere positie in de zoekresultaten en daardoor meer bezoekers op je website. Zo gaat het balletje vanzelf rollen.

 

Concurrentiepositie versterken

Staat jouw website vol met positieve reviews en heeft jouw concurrente helemaal geen reviews op haar website? Je kan je voorstellen dat potentiële klanten daardoor sneller overtuigd zijn om voor jou te kiezen.

 

Klantbetrokkenheid

Door klanten om een review te vragen, laat je zien dat je hun mening waardeert en dat je betrokken bent bij hun ervaring met jouw diensten. Dit kan de klantloyaliteit vergroten en klanten aanmoedigen om in de toekomst bij jou terug te komen.

 

Kortom, het vragen van klanten om een review op je website te plaatsen is een essentieel onderdeel van het opbouwen van vertrouwen, het verkrijgen van waardevolle feedback, het vergroten van zichtbaarheid en het versterken van je concurrentiepositie.