Sophia’s Web Design

agenda

Online Agenda op je Website

Een online agenda op je website verlaagt de drempel voor jouw bezoekers om een (bel)afspraak met je in te plannen. Een druk op de knop is immers zo gedaan en dan is de eerste stap al gezet. Daarom kan het heel handig zijn om dit te implementeren op je website. En goed nieuws, dat is ook nog eens super eenvoudig!

 

1. Meld je aan bij Calendly

Zelf werk ik graag met Calendly. Ik zal je uitleggen hoe het werkt. Begin met het maken van een account op calendly.com. Je hebt een account nodig om je afsprakenschema te maken en te beheren.

 

2. Maak jouw persoonlijke afsprakenschema

Nadat je bent ingelogd, kun je een afsprakenschema maken. Je kunt aangeven wanneer je beschikbaar bent, hoe lang je per afspraak beschikbaar bent en hoeveel soorten afspraken er mogelijk zijn. Bijvoorbeeld een belafspraak, een persoonlijke ontmoeting, etc.

 

3. Kopieer de embed-code

Nadat je je afsprakenschema hebt gemaakt, ga je naar de instellingen en zoek je naar de embed-code (</>) die je moet kopiëren-plakken op je website. Er zijn drie codes beschikbaar, je hebt namelijk de keuze om je agenda te plaatsen op een bepaalde pagina of om je agenda te tonen d.m.v. een pop-up knop of tekst die tevoorschijn komt op je website.

 

4. Plak de code op je website

Waar je de code precies moet plakken, is afhankelijk van het programma waar jouw website mee gemaakt is. Dit kan in de broncode van je website zijn, in een CMS zoals WordPress, of in een webbouwplatform zoals Wix of Squarespace.

 

5. Test je agenda

Bekijk je website en controleer of je agenda juist wordt weergegeven. Maak natuurlijk ook even een testafspraak om ook de bevestigingen te kunnen bekijken en het vanuit de ogen van de klant te kunnen ervaren.

Op naar vele afspraken. Succes!