Sophia’s Web Design

zonder website

Ondernemen zonder website; goed idee?

Het is 2020! Ik vind persoonlijk dat elke serieuze onderneming een eigen website zou moeten hebben. Daarmee toon je aan je klanten dat je serieus en professioneel bent. Want zeg nou zelf, wat vind jij ervan als een bedrijf geen eigen website heeft? Hoe vaak kom je dat überhaupt nog tegen? Dat je een bedrijf opzoekt op Google en geen website kan vinden.

Maar de tweede vraag: is het nodig? Heb je een website nodig om een succesvolle beautysalon, kapsalon of nagelsalon te runnen? Voor de meeste ondernemers is het antwoord: Ja! Natuurlijk zijn er altijd een paar ondernemers die hun agenda kunnen vullen met familie, vrienden en daar weer vrienden van. Dat is super fijn. Maar de meeste beauty ondernemers steken een hoop geld in een opleiding en het opzetten van een prachtige salon met goede producten. En vervolgens hebben ze elke week lege plekken in hun agenda.

Social Media

Ik kan me voorstellen dat je na alle opstartkosten van je salon niet nóg meer geld wil uitgeven, maar gewoon wil beginnen. Je denkt dat een website niet meteen nodig is. Maar zo geef je je salon een valse start! Want juist als je aankondigt dat je je eigen salon gaat openen, is het zo belangrijk dat mensen meteen op je website terecht kunnen voor allerlei informatie, zoals de beschikbare behandelingen en prijzen.

Misschien denk je dat je in eerste instantie wel genoeg zal hebben aan Social Media, want je ziet allerlei succesvolle beauty ondernemers op Instagram en Facebook. En Social Media kan zeker helpen met het aantrekken van nieuwe volgers/klanten, maar het is geen goed idee om er 100% van afhankelijk te zijn. Want lang niet iedereen van jouw doelgroep uit jouw regio is actief op Instagram of Facebook. En daarbij moet je jezelf het volgende afvragen:

Als jij op zoek gaat naar een boekhouder voor je administratie, een schilder in jouw woonplaats of een kapper die gespecialiseerd is in het knippen van kinderen? Of wat als je een avondje uit eten wil en op zoek gaat naar een fijn restaurant? Waar zoek je dan? Ga je op Instagram zoeken naar #kinderkapper of #boekhouder? Of open je Google en typ je daar je zoekterm in? Dat laatste natuurlijk! Dat geldt voor bijna iedereen!

Google

Google is zonder twijfel de meeste populaire zoekmachine onder de Nederlanders. Dit jaar gebruikt 89% van de Nederlanders Google als zoekmachine op de laptop en op mobiel is dat zelfs 98% (bron). Van alle zoekopdrachten is een groot deel locatiegerelateerd. Het is dus super belangrijk dat jouw salon goed gevonden wordt in Google. Want wat gebeurt er als iemand googelt naar ‘schoonheidssalon Meppel’? Dan komen al jouw concurrenten mét website naar voren en jouw salon logischerwijs niet. Zo loop je ontzettend veel potentiële klanten mis.

Jouw website is het middelpunt van je online marketing. Het is 24 uur per dag bereikbaar voor iedereen en je kan er alle informatie op kwijt die je wil delen met je klanten en nieuwe bezoekers. Via Google komen bezoekers op jouw website terecht. Een hoge positie in Google is belangrijk en Social Media kan daar bij helpen! Hoe? Daar zal ik in een volgende post aandacht aan besteden.

Sophia’s Web Design

Wil jij graag een website voor je beauty onderneming? Lees hier wat ik voor je kan betekenen!