Sophia’s Web Design

Meer volgers door Influencer Marketing

Wil je meer volgers op Instagram? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van Influencer Marketing. Daarmee wordt bedoeld dat je gaat samenwerken met grote accounts op Instagram om meer bekendheid te creëren voor jouw Instagram profiel.

Voor vrijwel iedereen in de beautybranche is dit een goede mogelijkheid, of je nou kapper, nagelstyliste, voetverzorger of schoonheidsspecialiste bent. Ga op Instagram op zoek naar een invloedrijk persoon (influencer) in jouw omgeving met veel volgers. 1000 volgers is al een hele hoop! En nodig diegene uit voor een gratis behandeling in jouw salon. Dit in ruil voor posts en/of stories op haar account. Je mag hier natuurlijk zelf voorwaarden aan stellen, zo kan je afspreken dat deze persoon meerdere stories maakt in jouw salon en jou daarin tagt. En dat er daarnaast ook 1 foto gepost wordt in haar feed met een aanbeveling voor jouw salon.

Wel is het belangrijk dat je bij dit soort acties een persoon zoekt die er zelf ook echt affiniteit mee heeft. Dus vraag niet zomaar iemand met veel volgers, maar zoek goed uit of diegene zich graag bezighoudt met Beauty & Wellness. Dat is meestal al snel te zien op iemands Instagram Feed.

En durf te vragen! Stuur gewoon een pb’tje met de vraag om samen iets te doen, zodat jij meer bekendheid kan creëren voor je salon. Nee heb je, Ja kun je krijgen! 🙂 En diegene krijgt een heerlijke behandeling, win-win! Succes!