Sophia’s Web Design

Een blog bijhouden als Beauty Professionals

Het is voor ondernemers in de schoonheidsbranche een goed idee om een blog bij te houden op je website. Waarom?

Ten eerste kan je met een blog je lezers informeren over allerlei trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied. Maak jouw blog waardevol door je lezers regelmatig tips mee te geven voor een goede verzorging van de huid, het haar, voeten of nagels, etc. Jij hebt geleerd voor je vak en hebt als het goed is veel kennis hierover, deel dat met je volgers. Dit geeft de lezer het vertrouwen dat jij weet waar je het over hebt en zal ze sneller over de streep halen om een behandeling bij jou te boeken.

Jouw geschreven blogs kan je plaatsen op je Social Media, zoals Facebook en Instagram. De kans is groot dat je daardoor ook meer volgers zal krijgen op Social Media, want bezoekers zien dat je interessante informatie deelt en zullen je graag volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten.

Tot slot zorgt een blog voor meer traffic naar je website en dat leidt weer tot een hogere positie in zoekmachines zoals Google. Zo word je dus makkelijker gevonden door nieuwe klanten en kan je je bedrijf nog meer laten groeien.

Wil je graag bloggen, maar weet je niet goed waar je allemaal over kan schrijven. Lees dan wat andere blogs om inspiratie op te doen. Hieronder volgen een paar voorbeelden.

Voor nagelstylisten: Beauty in a Bottle

Voor wimperstylisten: LashAddict

Voor schoonheidsspecialisten: Care for Skin

Voor kappers: Heb je HAAR wéér

Voor voetverzorgers: Pedicure.nl

Een hoop inspiratie voor je eigen toekomstige blog. Succes!