Sophia’s Web Design

webhosting

Domeinnaam & Webhosting

Om een website te beginnen, heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Zonder deze twee is een eigen website onmogelijk. Een domeinnaam is het webadres van je website, zoals bij mij www.sophiaswebdesign.nl. Wat is webhosting? Dat kan een heel langdradig verhaal worden, maar in het kort: een stukje ruimte dat je huurt op de server van de hosting company, waardoor jouw website bereikbaar is op het internet.

De webhosting en domeinnaam kan je meestal bij dezelfde provider afnemen. Zelf werk ik het liefst met Siteground, een hostingbedrijf met meerdere kantoren over de hele wereld. Het is geen Nederlands bedrijf, dus het contact gaat in het Engels. Siteground werkt snel, duidelijk en overzichtelijk. En voor mij zeer belangrijk, ze hebben een hele snelle en uitstekende klantenservice. Ze zijn 24/7 bereikbaar en ik heb nooit langer dan 5 minuten hoeven wachten op de klantenservice chat.

Welk pakket heb je nodig? Als je 1 website wil met of zonder een webshop, dan heb je aan het kleinste webhosting pakket (StartUp) voorlopig voldoende. Mocht je later toch meer ruimte nodig hebben, dan kan je altijd nog upgraden naar een groter pakket. Goed om te weten: ze laten de prijzen per maand zien, maar je betaalt altijd een jaar vooruit. En je krijgt het eerste jaar meestal een mooie korting. Tijdens het aanschaffen van je webhosting pakket, kan je ook meteen een domeinnaam registreren die aan je pakket gekoppeld wordt.

Wil je door mij je website laten maken? Dan koop je zelf de webhosting en domeinnaam en daarna kan ik via jouw account aan de slag met je website. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

webhosting