Sophia’s Web Design

klikbare links

Contactgegevens als klikbare links

Ken je dat? Dat je op een website bent en contact wil opnemen, maar dat je eerst het telefoonnumer of e-mailadres moet kopiëren om dat vervolgens ergens anders te plakken? Dat vind ik dus al te veel handelingen en soms bijna reden om de hele website dan maar weer weg te klikken.

Gelukkig hoeft het ook niet zo moeilijk, want je kan gewoon klikbare links instellen. Dit kan met zowel je e-mailadres als met je telefoonnummer.

Whatsapp

Gebruik je een whatsapp-icoon, zet dan de volgende link in het icoon:

https://wa.me/31622736384

En vervang de laatste 8 cijfers door je eigen telefoonnummer. Anders gaan je klanten met mij appen. 😉 Als ze op het icoontje klikken, opent er automatisch een whatsapp chat met jou. Super handig!

E-mail

Ditzelfde kan je doen met je e-mailadres, wanneer er op het icoontje geklikt wordt, open automatisch het e-mailprogramma dat de klant gebruikt en wordt jouw e-mailadres al ingevuld. Daarvoor moet je onderstaande link gebruiken:

mailto:info@sophiaswebdesign.nl

Bellen

En tot slot, wil je het je bezoekers makkelijk maken als ze jou willen bellen? Gebruik dan deze link in het icoontje of de tekst waar jouw telefoonnummer staat:

tel:+31(0)622736384

Mobiele bezoekers

Deze links zijn natuurlijk vooral handig voor bezoekers die jouw website bezoeken via hun mobiel. Maar dat komt goed uit, want veruit de meeste mensen browsen via hun mobiel en steeds minder vaak via hun laptop. Dus de klikbare links dragen enorm bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website.

klikbare links